Over ons

Missie

We willen iedereen de kans geven om deel uit te maken van de groeiende tech sector in Nederland om diversiteit in de sector te verhogen.  

De tech sector in Nederland kent te weinig diversiteit. Procentueel zijn er erg weinig vrouwen en Nederlanders met een niet-westerse achtergrond werkzaam in de sector.
Er wordt voorspeld dat de tech sector in de toekomst steeds meer invloed zal hebben in onze samenleving. Het is belangrijk dat deze invloed geleid wordt door een diverse groep mensen. We willen een afspiegeling van onze diverse samenleving ook in de tech sector terugzien. Jaren van onderzoek door wetenschappers, psychologen, sociologen en economen, toont ook aan dat diverse groepen (diversiteit als je kijkt naar etniciteit, gender en seksuele geaardheid) innovatiever zijn dan homogene groepen. Mensen die in een diverse groep werken, werker harder en kunnen informatie beter verwerken.
The Access Hub wilt zich daarom specifiek inzetten om diversiteit in de tech sector te verhogen met Nederlanders met een niet-westerse achtergrond.

Visie

Werkgevers in de tech sector zullen in de komende jaren moeite hebben om tech vacatures te vullen zoals software- en applicatieontwikkelaars. De banengroei wordt steeds groter vergeleken met andere sectoren. The Access Hub wil daarom kansen creƫren voor Nederlanders met een niet-westerse achtergrond, om toegang te krijgen tot de groeiende sector.

Wat willen we bereiken?
We willen het aantal Nederlanders (vrouwen en mannen) met een niet-westerse achtergrond die werken in de tech sector verhogen door: